“Μικροί Ρεπόρτερ” – Εργαστήριο για την εξοικείωση των παιδιών με τα ΜΜΕ

Το Goethe-Institut Thessaloniki στο πλαίσιο της 3ης Ελληνικής Εβδομάδας για την Παιδεία στα Μέσα και σε συνεργασία με το Peace Journalism Lab, του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, του ΑΠΘ και το Digital Communication Network South Europe Hub, σας προσκαλούν την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019 στο εργαστήριο για παιδιά «Μικροί Ρεπόρτερ: Μια είδηση ψάχνει την ταυτότητα της».

Στόχος του εργαστηρίου είναι να τονίσει τη σημασία που έχει σήμερα η Παιδεία στα Μέσα και την πληροφορία (media, information & news literacy), μέσα από την ανάπτυξη δεξιοτήτων Γραμματισμού στα ΜΜΕ. Κατά τη διάρκειά του, μέσα από την ανάπτυξη ειδικά σχεδιασμένων βιωματικών δραστηριοτήτων, τα παιδιά θα εξοικειωθούν με βασικές αρχές και γνώσεις, ώστε να μπορούν να κρίνουν ορθά και να ελέγχουν online και έντυπα περιεχόμενα, καθώς και πληροφορίες που διακινούνται στο διαδίκτυο, στα social media και στα ΜΜΕ. Τα παιδιά θα κατανοήσουν τους παραπάνω όρους και πως αυτοί ενσωματώνονται σε ειδησεογραφικό περιεχόμενο και θα κληθούν να δημιουργήσουν δικό τους περιεχόμενο προκειμένου να αξιοποιήσουν τις παραπάνω γνώσεις μέσα στην δική τους παραγωγή.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 10 -12 ετών, θα γίνει στα ελληνικά και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαιτείται ωστόσο προεγγραφή* μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfHC5Hcwqo0ul84CHeH3TEst9Br3WQ116CgfUdotUzUyK2tpA/viewform?vc=0&c=0&w=1&fbclid=IwAR11MkGasqmjgUtDD9NyHrvYhv4T8-ZMw9RdWXt88AcK8srMdHkER6C9_6U

*Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Εμψύχωση εργαστηρίου:

Νικόλαος Σ. Παναγιώτου: Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ΑΠΘ
Μαριάννα Τανάγια: Δημοσιογράφος
Ευθυμία Ανδρεάδου: Παιδαγωγός – Υποψήφια Διδάκτωρ Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ΑΠΘ
Ιωάννα Μ. Κωστοπούλου: ΜΑ, Ερευνήτρια Εργαστηρίου Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας, Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ΑΠΘ


Τόπος διεξαγωγής: Βιβλιοθήκη του Goethe-Institut Thessaloniki, Λ. Βασιλίσσης Όλγας 66, Θεσσαλονίκη

Ώρα: 18:00 – 20:00

Scroll to Top