Η Θεσσαλονίκη στον “ρυθμό” του #pressEU_NextGen (VIDEO + ΦΩΤΟ)

Δύο εκδηλώσεις flash mob με τη συμβολή της Ορχήστρας Νέων MOYSA του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και της Μικτής Χορωδίας Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκα,ν το περασμένο Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του προγράμματος #pressEU_NextGen. Οι δύο χορωδίες, υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Παπαδημητρίου, έπαιξαν την “Ωδή στη Χαρά” (9η Συμφωνίας του Μπετόβεν) που αποτελεί από το 1985 τον επίσημο ύμνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέτοιου είδους “αιφνίδια” καλλιτεχνικά γεγονότα σε δημόσιους χώρους, γνωστά ως flash mobs, έχουμε δει επανειλημμένως να πραγματοποιούνται σε άλλες χώρες. Είναι η πρώτη φορά, όμως, που κάτι τέτοιο, και μάλιστα σε τέτοια μεγάλη κλίμακα, με πάνω από 70 μουσικούς και χορωδούς, που πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Παράλληλα μοιράστηκε σχετικό υλικό από τους εθελοντές της καμπάνιας, οι οποίοι μίλησαν με τους πολίτες για τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του 2019.

Την πρωτοβουλία είχε το Εργαστήριο Διεθνούς και Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Έδρα Jean Monnet για τη Δημοσιογραφία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

H πρωτοβουλία εντάσσεται στο πρόγραμμα #pressEU_NextGen που εγκρίθηκε και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτέλεσε την κορύφωση μιας σειράς δράσεων που υλοποίησε το Εργαστήριο τους τελευταίους μήνες, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από τα κρίσιμα διακυβεύματα των φετινών ευρωεκλογών.

Scroll to Top