Ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Ευρωπαϊκές πολιτικές για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό»

Το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Tμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Έδρα Jean Monnet για τη Δημοσιογραφία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης έχουν αναλάβει, μέσω του προγράμματος #pressEU_NextGen, την υλοποίηση μιας σειράς δράσεων, που εντάσσονται στην επικοινωνιακή καμπάνια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις επικείμενες εκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό, και σε συνεργασία με το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το Κέντρo Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Εurope Direct Θεσσαλονίκης- ΚΕΔΗΘ, το #pressEU_NextGen διοργανώνει συζήτηση με θέμα: «Ευρωπαϊκές πολιτικές για τον Πολιτισμό». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, στις 16:00 στον χώρο του Ypsilon.

Ομιλητές της εκδήλωσης:

Ιφιγένεια Ταξοπούλου, Γενική Γραμματέας του Δικτύου Μitos21 – European Theatre Network

Αναστάσης Διόλατζης, Συνιδρυτής και Μουσικός Διευθυντής του μουσικού φεστιβάλ Reworks

Γρηγόρης Πασχαλίδης, Καθηγητής τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ΑΠΘ

Στην συνέχεια, και με αφορμή την «Ημέρα της Ευρώπης» στις 9 Μαΐου και τις Ευρωπαϊκές Εκλογές της 26ης Μαΐου, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει «Ένα πάρτυ για την Ευρώπη» στον ίδιο χώρο. Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, από τις 17:00 μέχρι και τις 23:00 η μουσική θα γεμίσει τον εξωτερικό χώρο στην Πάροδο Εδέσσης και στη συνέχεια το πάρτυ θα μεταφερθεί στον κλειστό χώρο του Ypsilon.

Κατά τη διάρκεια του απογεύματος θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις, συζητήσεις, εικαστική εγκατάσταση από την Θεανώ Γιαννέζη, αλλά και ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, όπου οι πολίτες θα μπορούν να εκφράσουν τι ζητούν από την Ευρώπη. Καλλιτέχνες: Kiasmos DJ, G-Ha, Ison, Future of Matter, Symmetric, Val.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Scroll to Top