Ανθρώπινο δυναμικό

Είμαστε μια υψηλά καταρτισμένη και εξειδικευμένη ομάδα καθηγητών, ερευνητών και φοιτητών του Τμήματος Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που ασχολείται με τη μελέτη, την έρευνα και την εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων στη δημοσιογραφία. Ειδικότερα, τα γνωστικά αντικείμενα της ομάδας μας προέρχονται από μια πλούσια δεξαμενή θεμάτων, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ειρηνευτική δημοσιογραφία, τη διαχείριση κρίσεων, την ευρωπαϊκή δημοσιογραφία, τον γραμματισμό στα μέσα, την ετερότητα στα μέσα επικοινωνίας.


Καθηγητές

Νίκος Παναγιώτου

Ο Νίκος Παναγιώτου είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διευθυντής του «Εργαστηρίου Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας»  από το 2019. Υπήρξε υπότροφος του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών (Chevening Scholar of the Foreign and Commonwealth Office UK), υπότροφος της Google,  των Πανεπιστημίων Universidade Fernando Pessoa (Πορτογαλία), RCAP Scholar του APU University (Ιαπωνία), του Beijing Foreign Studies University  καθώς και διακρατικών υποτροφιών. Έχει σημαντικό ερευνητικό έργο, με το πλέον ξεχωριστό αυτό  που χρηματοδοτεί η Google (Digital News Initiaves).  Είναι  επιστημονικά και οργανωτικά υπεύθυνος του “Thessaloniki International Media Summer Academy” και Διευθυντής του “Digital Communication Network SouthEast Europe Hub”, μία κοινοπραξία του ΑΠΘ, του Digital Communication Network, ΜΚΟ, ιδιωτικών και δημόσιων φορέων και εταιριών που εργάζονται στα πεδία της ψηφιακής επικοινωνίας, εκστρατειών κοινωνικού αντικτύπου, τεχνολογίας και καινοτομίας.


Χρήστος Φραγκονικολόπουλος

Ο Χρήστος Φραγκονικολόπουλος είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος της Έδρας Jean Monnet με γνωστικό αντικείμενο τη «Δημοσιογραφία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης». Σπούδασε «Πολιτική και Διακυβέρνηση» και πήρε το διδακτορικό του στις «Διεθνείς Σχέσεις» από το Πανεπιστήμιο του Κεντ στο Καντέρμπουρυ (Ηνωμένο Βασίλειο). Από το 2016-2019 διετέλεσε Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές» του ΕΑΠ και από το 2018 έως σήμερα είναι Διευθυντής του αγγλόφωνου Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Digital Media, Communication and Journalism” στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ΑΠΘ. Είναι ιδρυτής του Εργαστηρίου Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας και Διευθυντής του από 2012-2019.


Senior Researchers

Ηλίας Νικέζης

Ο Ηλίας Νικέζης εργάζεται στον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων και Στρατηγικών Επικοινωνιών. Έχει αποφοιτήσει από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και έχει λάβει μέρος σε ειρηνευτικές αποστολές στο Αφγανιστάν και το Κόσοβο, ενώ έχει υπηρετήσει και ως Στρατιωτικός Παρατηρητής του ΟΗΕ στο Νοτιο Σουδάν. Από τον Αύγουστο του 2014 εργάζεται ως Αξιωματικός Δημοσίων Σχέσεων. Επιπλέον της εκπαίδευσης που έχει λάβει στο πλαίσιο της εργασίας του στα πεδία των Στρατηγικών Επικοινωνιών και των Δημοσίων Σχέσεων, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στα “Ψηφιακά Μέσα, Επικοινωνία και Δημοσιογραφία”, με εξειδίκευση στην “Δημοσιογραφία Κρίσεων και την Επικοινωνία Κινδύνου”, από το τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και είναι Υποψήφιος Διδάκτορας, στο πεδίο «ΜΜΕ και Πόλεμος».


Ανθή Μπάλιου

Η Ανθή Μπάλιου είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στο πεδίο του «Γραμματισμού στα Ψηφιακά Κινητά Μέσα» στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Παράλληλα  εργάζεται ως Βιβλιοθηκονόμος στο Τμήμα Επιστημονικής Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας (ΤΕΙ Θεσσαλονίκης) και κάτοχος Mεταπτυχιακού Διπλώματος στην «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Είναι Επιστημονική Συνεργάτης στο Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας (ΑΠΘ), όπου έχει συμμετέχει σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα (EUFactCheck, JRP) σχετικά με την διασταύρωση ειδήσεων και τον γραμματισμό στα ΜΜΕ. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα πεδία: Γραμματισμός στα ΜΜΕ, Πληροφοριακή Παιδεία, Παραπληροφόρηση, Προπαγάνδα και Ψευδείς Ειδήσεις, Κοινωνική Επιρροή των ΜΜΕ και των Κοινωνικών Μέσων Δικτύωσης.


Έφη Ανδρεάδου

Η Έφη Ανδρεάδου είναι Υποψήφια Διδάκτωρ, του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Καινοτόμες Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις σε Πολυπολιτισμικά Περιβάλλοντα», του ιδίου τμήματος. Έχει αναπτύξει σημαντικές πρωτοβουλίες στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εργαστηρίων για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας καθώς και προγράμματα εμψύχωσης για φοιτητές και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς. Τα κύρια επιστημονικά και ερευνητικά ενδιαφέροντα της, αφορούν την οπτικοακουστική παιδεία, τον γραμματισμό στα ΜΜΕ και την είδηση, και ιδιαίτερα την φωτοδημοσιογραφία και το ντοκιμαντέρ, τις καινοτόμες προσεγγίσεις σε τυπικά και μη τυπικά πλαίσια μάθησης και την μουσειοπαιδαγωγική.


Νάγια Καλφέλη

Η Νάγια Καλφέλη είναι Διδάκτωρ Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας (ΑΠΘ) και πλέον Επιστημονική Συνεργάτης του Εργαστηρίου Ειρηνευτικής  Δημοσιογραφίας, Α.Π.Θ. Έχει κάνει προπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, με ειδίκευση στο Διεθνές Δίκαιο. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος, στον έντυπο τύπο και σε γραφεία τύπου και ως μεταφράστρια. Έχει συνεργαστεί με διεθνείς και εγχώριους φορείς και ΜΚΟ (Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Δίκτυο Χάρτα της Ειδομένης κ.α.), δραστηριοποιούμενη κυρίως σε θέματα προσφύγων και μεταναστών. Από το 2017, είναι μέλος της ομάδας των νέων προγραμμάτων σπουδών (ΟΝΕΠΣ) για την ανάπτυξη ψηφιακού και εκπαιδευτικού υλικού της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές», στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την Ειρηνευτική Δημοσιογραφία (peace journalism), τον Γραμματισμό στα Μέσα Επικοινωνίας (media literacy), τη σχέση ετερότητας και ΜΜΕ και τον ρόλο των Μέσων στη Διαχείριση Κρίσεων.


Σπυριδούλα Μάρκου

Η Σπυριδούλα Μάρκου είναι είναι απόφοιτος του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του μεταπτυχιακού προγράμματος «Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα» στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Έχει λάβει μέρος ως ερευνήτρια σε ερευνητικά προγράμματα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν το ρόλο των Μέσων στη Διαχείριση Κρίσεων και τον Γραμματισμό στα Μέσα Επικοινωνίας. Είναι υπότροφος του Ιδρύματος Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) Greece. Έχει κάνει ομιλίες σε ημερίδες για την Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών. Προσφέρει εθελοντική εργασία στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» κι από το 2008 στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Φλόγα».


Ειρήνη Ανδριοπούλου

Η Ειρήνη Ανδριοπούλου είναι υποψήφια διδάκτορας “Media Literacy Policies” στη Σχολή Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας, Μελέτης και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΕΚΟΜΕ, του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας. Είναι μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την Παιδεία στα Μέσα (DG Connect) από το 2006 με μακρά εμπειρία στη δημόσια πολιτική, την έρευνα και την πρακτική σχετικά με την εκπαίδευση στα μέσα ενημέρωσης. Είναι συν-συγγραφέας του συγγράμματος “Media Literacy: Keys to Interpreting Media Messages” και επιμελήτρια της Ελληνικής έκδοσης “UNESCO MIL Curriculum for Teacher”. Το 2019 εξελέγη συν-γραμματέας του International Steering Committee της UNESCO MIL Alliance. Η Ειρήνη έχει εμπειρία σε προγράμματα παιδείας στα Μέσα για γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδιά και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, μέσω μιας πολύ-επιστημονικής προσέγγισης. Η εστίασή της είναι στην evidence-based έρευνα σε συνδυασμό με την πρακτική μέσω δημόσιων πλατφορμών για μια ολιστική ικανότητα δια βίου μάθησης στην παιδεία στα Μέσα για όλους. Είναι απόφοιτος της Σχολής Επικοινωνίας και ΜΜΕ, ΕΚΠΑ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MA in Media Studies, Sussex University. Είναι επίσης μέλος της Ακαδημαϊκής Επιτροπής της ECFA – Πανευρωπαϊκή Οργάνωση για τον Παιδικό Κινηματογράφο.


Mustafa Selcuk

Ο Mustafa Selcuk είναι πτυχιούχος στη «Δημόσια Διοίκηση» από το Trakya University. Έχει τελειώσει το μεταπτυχιακό του «Πολιτικές και Οικονομικές Σπουδές της Σύγχρονης Ανατολικής και Νοτιο-ανατολικής Ευρώπης» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας το 2015. Στη συνέχεια ξεκίνησε ως Υποψήφιος Διδάκτορας στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο ΑΠΘ. Το 2018 έγινε δεκτός ως ερευνητικός υπότροφος στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ “Moshe Dayan Center” στο Ισραήλ. Από το 2019 είναι Επισκέπτης Ερευνητικός Υπότροφος στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ. Γνωρίζει πολύ καλά την Αγγλική, Τουρκική, Ελληνική , Ινδονησιακή γλώσσα και μέτρια την Αραβική και Εβραϊκή γλώσσα.


Χριστόδουλος Καραβασίλης

Ο Χριστόδουλος Καραβασίλης σπούδασε Ελληνική Φιλολογία με ειδίκευση στον Κλασικό τομέα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές του στο University of Nicosia, ολοκληρώνοντας το Μεταπτυχιακό «Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση: Συγκρούσεις στην σχολική μονάδα, εμπειρική διερεύνηση διαχείρισης συγκρούσεων σε δημόσια Λύκεια της Κεντρικής Μακεδονίας από την οπτική των εκπαιδευτικών, μέσω μελετών περίπτωσης». Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στην Πολιτιστική Διαχείριση και Επικοινωνία στο Τμήμα Δημοσιογραφίας, του ΑΠΘ με ερευνητικά ενδιαφέροντα: Διαχείριση Κρίσεων σε εταιρείες και οργανισμούς, επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην εταιρική φήμη.


Σοφοκλής Π. Γερούλης

Ο Σοφοκλής Π. Γερούλης είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του προγράμματος “Risk Communication and Crisis Journalism”, στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου απέκτησε και τον προπτυχιακό του τίτλο ως πρώτος στο έτος του μετ’ επαίνου. Έχει υπάρξει υπότροφος των Ιδρυμάτων Fulbright και Konrad Adenauer Stiftung, εργαζόμενος σε μια σειρά ερευνητικών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με σειρά διεθνών οργανισμών. Είναι επίσης Project Manager του “Thessaloniki International Summer Media Academy”. To κύριο ερευνητικό και επαγγελματικό ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στη “Στρατηγική Ηγεσία”.


Ερασμία Τσίπου

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου «Επικοινωνία Πολιτισμός» του Τμήματος Δημοσιογραφίας και MME , ΑΠΘ, κάτοχος πτυχίου Ανθρωπιστικών Σπουδών, Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» κατεύθυνση Φιλολογική και Bachelor Degree American College of Thessaloniki in Business Administration. Έχει επαγγελματική εμπειρία: Εφημερίδα Αγγελιοφόρος, in.gr Portal: Συντάκτης, Pegasus Media Group εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, Υπεύθυνη Ομίλου Γραφείο Β. Ελλάδας, τηλεόραση ATLAS Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας. Τα πεδία επιστημονικού και ερευνητικού ενδιαφέροντος είναι Δημοσιογραφία, Επικοινωνία των ΜΜΕ, Marketing & Management των ΜΜΕ, Διαφήμιση, Τηλεοπτικές Παραγωγές.


Γιάννης Κουτρουδής

Ο Γιάννης Κουτρουδής γεννήθηκε στην Πτολεμαίδα. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στα Ψηφιακά Μέσα, στην Επικοινωνία και στην Δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Αρθρογραφεί τακτικά στον ψηφιακό Τύπο και διατηρεί το προσωπικό του blog. Αυτήν την περίοδο, πραγματοποιεί το δεύτερο μεταπτυχιακό του πάνω στην Γλώσσα και τον Πολιτισμό.


Έλσα Ποιμενίδου

Η Έλσα Ποιμενίδου είναι δημοσιογράφος. Τα τελευταία 22 χρόνια κάνει ρεπορτάζ στη δημόσια τηλεόραση σε εφημερίδες, ειδησεογραφικές ιστοσελίδες ενώ παρουσιάζει και ενημερωτικές εκπομπές. Είναι απόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος «Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα» του Α.Π.Θ. Έχει λάβει μέρος σε ερευνητικά προγράμματα, καμπάνιες επικοινωνίες και πιστοποιημένα σεμινάρια από τη CIRCOM για τη δημοσιογραφία μέσω της χρήσης κινητών τηλεφώνων MoJo. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις νέες τάσεις και τεχνικές στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ και στη διαχείριση κρίσεων.


Μαρία Τρούλου

Η Μαρία Τρούλου είναι Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Πολιτιστικές Σπουδές και Νέες Τεχνολογίες (2008) από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Σχολής (2000) του ΑΠΘ. Από το 2015, έχει αναλάβει την διοικητική υποστήριξη και επικοινωνία του αγγλόφωνου μεταπτυχιακού προγράμματος «ΠΜΣ στα ψηφιακά μέσα, επικοινωνία και δημοσιογραφία» του τμήματος Δημοσιογραφίας, ενώ από το 2019 συνεργάζεται με την εταιρεία Alchemia-nova Greece IKE για το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων καινοτομίας και βιώσιμης ανάπτυξης.


Ευθύμιος Σαββάκης

Ο Ευθύμιος Σαββάκης είναι Έλληνας δημοσιογράφος και Υποψήφιος Διδάκτωρ του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μελετώντας το “Φαινόμενο των Celebrities”. Εργάζεται ως Δημοσιογράφος – Διευθυντής Περιεχομένου – Υπεύθυνος Επικοινωνίας σε διάφορες Εταιρείες, Οργανισμούς και Ομίλους Media, τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος.


Στυλιανή Παπασαραφιανού

Η Στυλιανή Παπασαραφιανού είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ., με πεδίο ενδιαφέροντος την Κοινωνία της διακινδύνευσης, τις Διεθνείς Σχέσεις και τα ΜΜΕ. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Α.Π.Θ. όπου και ολοκλήρωσε με υποτροφία το μεταπτυχιακό της με ειδίκευση στην Επικοινωνία και τον Πολιτισμό. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Η Στυλιανή Παπασαραφιανού έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στην ιστοσελίδα www.contemporaryjournalism.gr του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Α.Π.Θ. και στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα «RockERTroll», για εκπομπές που διοργάνωνε το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ σε συνεργασία με την ΕΡΤ3. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με το πεδίο του πολιτισμού, καλύπτοντας θέματα ως συντάκτρια και κριτικός κινηματογράφου στο site τεχνολογίας, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Unboxholics. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα ανήκουν ζητήματα που αφορούν τις σύγχρονες κοινωνίες διακινδύνευσης, την ασφάλεια, και τις επιδράσεις των ΜΜΕ στη Διαχείριση Κρίσεων.


Άννα Λαμπροπούλου

H Άννα Λαμπροπούλου, κάτοχος πτυχίου Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, εξειδικεύεται στην Επικοινωνία Ρίσκου μέσα από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών “ΜΑ in Digital Media, Communication and Journalism” του τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ. Το 2019, επιλέχθηκε από το Βritish Council και εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Future News Worldwide, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Τhomson Reuters στο Λονδίνο, με υποτροφία. Έχοντας ως κεντρικά ενδιαφέροντα τις διεθνείς σχέσεις και τη στρατηγική επικοινωνία, έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων και εκπαιδεύσεων. Απo το 2014, ως σήμερα αρθρογραφεί σε ενημερωτικές τοπικές ιστοσελίδες της Θεσσαλονίκης, ενώ τα δύο προηγούμενα έτη συμπαρουσίαζε ραδιοφωνική εκπομπή για θέματα πολιτισμού.


Junior Researchers

Αννάογλου-Κουτσός Χρυσοβαλάντης-Μαργαρίτης

Ο Αννάογλου-Κουτσός Χρυσοβαλάντης-Μαργαρίτης είναι προπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και MME του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αντικείμενα ενδιαφέροντός του είναι οι διεθνείς σχέσεις, το ελεύθερο ρεπορτάζ και η διεξαγωγή συνεντεύξεων. Έχει λάβει μέρος, ως μέλος δημοσιογραφικών ομάδων, σε συνέδρια προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών. Παράλληλα έχει προχωρήσει στην δημιουργία της δικής του ενημερωτικής ιστοσελίδας «Infotainmentwise», στην οποία ασχολείται με διεθνείς σχέσεις, ερευνητική δημοσιογραφία και συνεντεύξεις.


Ιωάννης Γκουμάκης

Ο Ιωάννης Γκουμάκης είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι φοιτητής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Επικοινωνία», στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση την “Πολιτική Επικοινωνία”. Παράλληλα, εργάζεται ως αρθρογράφος στην καθημερινή εφημερίδα «Ταχυδρόμος», με πεδία ενδιαφέροντος την εξωτερική και εσωτερική ελληνική διπλωματία. Διαθέτει εμπειρία στον έλεγχο γεγονότων (fact checking), στη συγγραφή ειδήσεων, στην κατασκευή ιστοσελίδων, στη διαφήμιση, στη διεύθυνση πολιτικής καμπάνιας και στις δημόσιες σχέσεις.


Ιωάννα Γεωργία Εσκιάδη

Η Ιωάννα Γεωργία Εσκιάδη είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, του Α.Π.Θ. Είναι υπότροφος του Ιδρύματος Konrad Adenauer Stiftung (KAS) Greece and Cyprus. Έχει λάβει μέρος ως ερευνήτρια σε ερευνητικά προγράμματα, καμπάνιες επικοινωνίας, θερινά σχολεία και συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κύρια ερευνητικά και ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα είναι η Στρατηγική Επικοινωνία και η Ανάλυση συγκρούσεων. Έχει εργαστεί στο χώρο των social media και των δημοσίων σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα και ως δημοσιογράφος σε άσκηση του NATO. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά, γερμανικά και ισπανικά.


Κωνσταντίνος Κούγκας

Ο Κωνσταντίνος Κούγκας είναι προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 2016. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες δράσεις και πρακτικές εντός και εκτός του πανεπιστημίου, συμπεριλαμβανομένων των Exercise Gordian Knot 17, CSIS Practicum for Modern Journalism 2018, NΑΤΟ Centres of Excellence Tour 2019.Γιώργος Σκλαβουνάκης

Ο Γιώργος Σκλαβουνάκης είναι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Δημοσιογραφίας & Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Α.Π.Θ. Έχει λάβει μέρος σε ερευνητικά προγράμματα, καμπάνιες επικοινωνίας και συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κύρια ερευνητικά και ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα είναι η κοινωνική πολιτική, η διαχείριση κρίσεων και οι πολιτισμικές σπουδές. Έχει πραγματοποιήσει δίμηνη πρακτική άσκηση στην ΕΡΤ3 στην εκπομπή ‘Με το 3’, και μία 10-μηνη στο Όμιλο UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης. Μιλάει, επίσης, αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.


Associate Researchers

Leora Kahn

Leora Kahn is the founder and executive director of PROOF: Media for Social Justice. She works on global projects with Amnesty International and the United Nations. Leora curated an exhibition on child soldiers in collaboration with the UN’s Office on Children and Armed Conflict. An exhibition on rescuers during genocides, Bosnia, Rwanda, Cambodia, and the Holocaust, originated at Yale University, travels worldwide. Leora has been a fellow in the Genocide Studies Program at Yale University where she conducts research on rescuers and rescuing behavior. She was a Fulbright Senior Specialist and taught a University of Haifa. She teaches human rights and media at the International Center for Photography in New York. She is a human rights lecturer at the University of Dayton where she founded the moral courage program.


Alaaddin F. Paksoy

Alaaddin F. Paksoy holds B.A. degrees in ʹJournalismʹ and ʹCinema and Televisionʹ from Anadolu University, Turkey. He finished his M.A. degree in 2007 at Stockholm University, Sweden. In November 2012, he completed his PhD in Journalism Studies at the University of Sheffield, UK. His dissertation focuses on the representation of Turkey’s EU bid in the British media. At the moment, he works as an assistant professor at the Department of Journalism, Anadolu University. His recent articles and books were related to the media discourse about white Turkish supremacy, Turkish-Greek relations, and the rising Euroscepticism in Turkey. Besides, he recently completed a research project focusing on the media representation of Syrian refugees in the Turkish press.

Scroll to Top