Webinars «Υouth Activism and Leadership» & «#NetOnNow: Internet Shutdowns in Africa»

Webinar «Youth Activism and Leadership»

To DCN SEE Hub, το Digital Communication Network και το World Learning διοργανώνουν το webinar «Youth Activism and Leadership» το οποίο θα διεξαχθεί στις 28 Οκτωβρίου του 2020, στις 17:00 (Ώρα Ελλάδας) μέσα στα πλαίσια του προγράμματος “Telling Our Stories” 1989 Anniversary Exchange.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα συγκέντρωσε 12 μαθητές και 12 εκπαιδευτικούς από την Ανατολική Ευρώπη για να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να κατανοήσουν καλύτερα την ιστορία του κομμουνισμού και του μετα-κομμουνισμού, αναπτύσσοντας τις δικές τους δεξιότητες αφήγησης.

Εμπνευσμένοι από αυτό το εγχείρημα, προσκαλέσαμε αρκετούς από τους μαθητές του προγράμματος, καθώς και άλλους νέους ακτιβιστές απ’ όλον τον κόσμο για να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες ως προς την ανάληψη και την καθοδήγηση πολιτικής δράσης, την οργάνωση άλλων νέων και την διάδοση των προσωπικών τους ιστοριών για το τί είναι για αυτούς ο ακτιβισμός, η προσπάθεια για σημαντικές αλλαγές σε διάφορες κοινότητες, οι συνακόλουθες προκλήσεις, οι τρόποι αφύπνισης και προσέλκυσης νέων ατόμων, η χρήση σύγχρονων εργαλείων επικοινωνίας και μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τον καλύτερο συντονισμό και την αξιοποίηση μηχανισμών οργάνωσης της νεολαίας.

Oμιλητές:

• Rafael Raețchi – Student, 1989 Program Alumni – Chișinău, Moldova

• Nikolay (Nick) Georgiev – Student, Sofia High School of Mathematics; 1989 Program Alumni – Sofia, Bulgaria

• Ana David – Student, University of Warwick – United Kingdom

• Brooke Baker – Director Of Communication, Youth Over Guns – United States

• Miron Vitushka – Student, 1989 Program Alumni – Belarus

Για την εγγραφή σας, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/35uxVbX

Webinar «#NetOnNow: Internet Shutdowns in Africa»

To DCN SEE Hub, το Digital Communication Network και το World Learning διοργανώνουν το webinar «#NetOnNow: Internet Shutdowns in Africa» το οποίο θα διεξαχθεί στις 30 Οκτωβρίου του 2020, στις 17:00 (Ώρα Ελλάδας), με συντονιστές τον κύριο Νίκο Παναγιώτου, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Α.Π.Θ., και την Aurra Kawanzaruwa, επικεφαλής του Africa is Digital και μέλος του Digital Communication Network Africa, στη Ζιμπάμπουε.

Κυβερνήσεις απ’ όλο τον κόσμο, χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο ως μοχλό πίεσής τους το Διαδίκτυο, καταφεύγοντας σε πρακτικές που εμποδίζουν την ανταλλαγή πληροφοριών και την λαϊκή κινητοποίηση κατά τη διάρκεια πολιτικών κρίσεων, εκλογών ή περιόδων συγκρούσεων. Από το 2018 έως το 2019, ο αριθμός των χωρών στον πλανήτη που είδαν το κλείσιμο του Διαδικτύου να διαρκεί περισσότερο από μια εβδομάδα, αυξήθηκε από 11 σε 35. Από αυτές, αρκετές είναι αφρικανικές χώρες, όπως το Τσαντ, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Ερυθραία, το Σουδάν και η Ζιμπάμπουε.

Πολλά από αυτά τα κράτη επεσήμαναν συχνά την ανάγκη διατήρησης της δημόσιας τάξης και της εθνικής ασφάλειας ως βάση για τη διακοπή των ψηφιακών επικοινωνιών, καθώς και την ανάγκη ελέγχου ψευδών ειδήσεων, παραπληροφόρησης και ρητορικής μίσους. Όμως η συχνή διακοπή της ομαλής λειτουργίας του Διαδικτύου επηρεάζει αρνητικά την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, υπονομεύοντας συχνά την ικανότητα των δημοσιογράφων να συλλέγουν και να μεταδίδουν πληροφορίες, να υποβάλλουν αναφορές, να αξιοποιούν πηγές επικοινωνίας ή να επαληθεύουν τα γεγονότα, ενώ ως εκ τούτου εγείρονται και σοβαρά ζητήματα ως προς την ελευθερία του Τύπου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία.

Oμιλητές:

Paul Kimumwe | Senior Program Officer, Research and Advocacy, Collaboration on International ICT Policy in East and Southern Africa (CIPESA), Uganda

Jimmy Kainja | Lecturer, Media, Communication and Cultural Studies, University of Malawi, Malawi

Henry Maina | Freedom of Expression, Media Regulation Consultant, Kenya

Για την εγγραφή σας, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2TnMgBj

Scroll to Top