Webinars: «Unlocking the truth with digital literacy» & «The common language of Sports»

Webinar «Unlocking the truth with digital literacy»

To DCN SEE Hub, το Digital Communication Network και το World Learning διοργανώνουν το webinar «Unlocking the truth with digital literacy» το οποίο θα διεξαχθεί στις 6 Οκτωβρίου του 2020, στις 20:00 (Ώρα Ελλάδας) με συντονιστές τον κύριο Νίκο Παναγιώτου, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Α.Π.Θ. και την Aurra Kawanzaruwa, επικεφαλής του Africa is Digital.

Το εν λόγω event θα μας συστήσει το Digital Communication Network Africa, μία οργάνωση digital influencers από ένα πλήθος επαγγελματικών τομέων που συνεργάζονται για να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ψηφιακές τεχνολογίες πληροφοριών.

Η Αφρική, όπως όλες οι άλλες ήπειροι, επηρεάζεται βαθιά από τις σύγχρονες τεχνολογίες επικοινωνίας. Ο χώρος της πληροφόρησης αναδιαμορφώνεται παρουσιάζοντας τόσο τεράστιες ευκαιρίες για τον εκδημοκρατισμό της επικοινωνίας, όσο και προκλήσεις που σχετίζονται με το ζήτημα της παραπληροφόρησης καθώς και άλλες κακοήθεις ενέργειες άσκησης επιρροής. Ενώ τα μέσα προσπαθούν να συμβαδίσουν με τις τεχνολογικές εξελίξεις και τάσεις, μόνον ο έλεγχος των γεγονότων δεν αρκεί για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης. Τα φίλτρα πληροφοριών σε συνδυασμό με τις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και διάφορους influencers διαδραματίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο στον συνεχή μετασχηματισμό του σημερινού τοπίου των μέσων ενημέρωσης.

Η ικανότητα του πληθυσμού να επεξεργάζεται τις πληροφορίες, να στέκεται απέναντί τους με κριτική σκέψη και να προβαίνει σε μια υγιή εκτίμηση της κατάστασης είναι η πιο σημαντική μεταβλητή για την πρόληψη κάθε κακοήθους μορφής επιρροής στον χώρο της πληροφορίας. Χωρίς αυτό, καμία απόπειρα διασταύρωσης δεν δύναται να διαχειριστεί αποτελεσματικά τον καταιγισμό δημοσιευμάτων που παράγει η παραπληροφόρηση. Η ανάγκη πρωτίστως – αλλά όχι μόνο – των νέων στην Αφρική να ενδιαφερθούν ενεργά για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την τεχνολογία πληροφοριών με στόχο να κατανοήσουν ουσιαστικά τον αντίκτυπο του συγκεκριμένου θέματος στη ζωή τους, είναι και ο σκοπός που συνέχει το διαδικτυακό αυτό σεμινάριο.

Oμιλητές εδώ θα είναι οι:

  • Joan Chirwa, Founder and Coordinator, Free Press Initiative, Zambia
  • Dr. Sam Kamau, Lecturer, Aga Khan University, Graduate School of Media and Communication, Kenya
  • Prossy Sheila Kawala, Director for Media Initiatives, Center for Media Literacy and Community Development, Uganda
  • Amanda Strydom, Program Manager, Senior Program Manager: CivicSignal and Engagement, Code for Africa. South Africa

Για την εγγραφή σας, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZEqcOyrqTkiEtCnRmxBbVq2rs0olsrrTPMo?fbclid=IwAR2OTGDBjxFZufvNlLHFmTBQv8BCpykC-Bl-hbdpixqCT3UVxqjU8YM6L74

Webinar: «The common language of Sports»

To DCN SEE Hub, το Digital Communication Network και το World Learning διοργανώνουν το webinar «The common language of Sports» το οποίο θα διεξαχθεί στις 8 Οκτωβρίου του 2020, στις 18:00 (Ώρα Ελλάδας).

Καθώς εκατομμύρια άνθρωποι διασχίζουν διεθνή σύνορα κάθε χρόνο, οι ανησυχίες σχετικά με την ένταξη των μεταναστών και των προσφύγων σε κοινότητες και τοπικούς πολιτισμούς έχουν γίνει εξέχον χαρακτηριστικό των συζητήσεων δημόσιας πολιτικής σε όλο τον κόσμο και θα συνεχίσουν να υφίστανται και στο μέλλον. Ενώ υπάρχουν πολλές σημαντικές προκλήσεις σχετικά με την ένταξη των προσφύγων, το επίκεντρο αυτού του διαδικτυακού σεμιναρίου θα είναι το πώς τα αθλήματα μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην διαχείριση του εν λόγω ζητήματος.

Ο αθλητισμός ως εργαλείο για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ενθάρρυνση της ειρήνης και την προώθηση της διεθνούς κατανόησης με πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη βοήθεια τόσο των κοινωνιών υποδοχής όσο και των νέων ατόμων που καταφτάνουν σε μια κοινότητα για να ενταχθούν και να οικοδομήσουν κοινωνικούς δεσμούς. Τα κοινά ενδιαφέροντα και οι αξίες μπορούν να μοιραστούν μέσω του αθλητισμού, ενώνοντας τους ανθρώπους για να ξεπεράσουν τις διαφορές και να μειώσουν τη μισαλλοδοξία.

• Ποιός είναι ο ρόλος του αθλητισμού στην ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών στις κοινότητες όπου επιχειρούν την ένταξή τους και την ανάπτυξη χρήσιμων δεξιοτήτων;

• Ποιά προβλήματα, δυσκολίες και προκλήσεις αντιμετωπίζουν τέτοια εγχειρήματα;

• Ποιές είναι οι καλύτερες στρατηγικές, στάσεις και πρακτικές όταν εργάζεται κάποιος με πρόσφυγες;

• Τί είδους υποστήριξη χρειάζονται οι προπονητές που εκπαιδεύουν παιδιά και νεαρούς ενήλικες πρόσφυγες σε διάφορα αθλήματα σε διαφορετικό θεσμικό περιβάλλον;

• Τί παρακινεί τους διαχειριστές και τους εκπαιδευτές να συνεργαστούν με τις κοινότητες προσφύγων / μεταναστών;

Oμιλητές εδώ θα είναι οι:

-Dr. Ayat Jebril | Social Work Professor, Yarmouk University | Jordan

-Seren Fryatt | Executive Director, Life and Change Experienced through Sports | U.S.

-Luma Mufleh | CEO and Founder, Fugees Family | U.S.

-Nick Sore | Senior Refugee Sports Coordinator, United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) | Switzerland

-Edema Wilson | District Sports Officer and Refugee Education Coordinator | Uganda

Για την εγγραφή σας, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/33tTCt0

Scroll to Top