Immersium: Το PJL διοργανώνει το 2ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από 12-18 Ιουλίου στην Θεσσαλονίκη

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τη διοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος απόκτησης δεξιοτήτων στις νέες τεχνολογίες για επαγγελματίες της πολιτιστικής βιομηχανίας από 12 έως 18 Ιουλίου, 2021, στη Θεσσαλονίκη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδίασαν οι Επιστημονικά υπεύθυνοι Καθηγητής κ. Φραγκονικολόπουλος Χρήστος και Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Παναγιώτου Νικόλαος και η κ. Μαρία Τρούλου, ερευνήτρια στο έργο και μέλη του Εργαστηριού Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ σε συνεργασία με τον συντονιστή εταίρο Association Centre for Social Innovations BLINK 42-21. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα , θα παρακολουθήσουν εκπρόσωποι από όλους τους εταίρους που συμμετέχουν στο έργο Νέα Τεχνολογικά Μέσα και Πολιτιστική Κληρονομιά – Immersive Storytelling Driven Cooperation for Cultural Heritage Dissemination in Western Balkans, επιχειρησιακό πρόγραμμα Creative Europe (2014-2020). 

Σκοπός της δράσης είναι οι συμμετέχοντες να επιμορφωθούν σε μεθόδους ανάπτυξης αφηγηματικών τεχνικών με νέες τεχνολογίες και διαδραστικές εφαρμογές για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και να συνεργαστούν στην ανάπτυξη περιεχομένου για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία όπου εργάζονται (Stobi, Emona, Viminacium). Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στελεχώνεται από Έλληνες ακαδημαϊκούς (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) καθώς και εξειδικευμένους επαγγελματίες στον τομέα της πολιτιστικής επικοινωνίας.

Immersium

Το έργο Νέα Τεχνολογικά Μέσα και Πολιτιστική Κληρονομιά/ Immersive Storytelling Driven Cooperation for Cultural Heritage Dissemination in Western Balkans (EACEA 39/2019- Agreement number: 623277-CREA-1-2020-1- MK-CULT-COOP-WB) πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Διακρατικών Σχεδίων Συνεργασίας στα Δυτικά Βαλκάνια και εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Creative Europe (2014-2020). Σκοπός του έργου είναι οι εμπλεκόμενοι φορείς- εταίροι να αναπτύξουν ένα μοντέλο συνεργασίας για το σχεδιασμό αφηγηματικών τεχνικών με τη χρήση διαδραστικών εργαλείων και τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας (VR, MR) για την ανάδειξη εκθεμάτων και μνημείων της Ρωμαϊκής Εποχής που εντοπίζονται σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία στα Δυτικά Βαλκάνια. 

Εταίροι:

Το κείμενο συνέταξε η κ. Μαρία Τρούλλου.

Scroll to Top