3η Ελληνική Εβδομάδα για την Παιδεία στα ΜΜΕ

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση «Γραμματισμός στα ΜΜΕ: Η εκπαίδευση και η ενημέρωση των πολιτών στην ψηφιακή εποχή» που θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο της 3ης Ελληνική Εβδομάδας για την Παιδεία στα ΜΜΕ, την Παρασκευή, 8/11/2019 και ώρα 14:00, στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, ΕΣΗΕΜ-Θ, Στρατηγού Καλλάρη 5, Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Επικοινωνίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Δίκτυο Journalists About Journalism, το Media Literacy Institute, το Ινστιτούτο Γκαίτε της Θεσσαλονίκης (Goethe-Institut Thessaloniki), το Δίκτυο Digital Communication Network Hub, το Ίδρυμα Konrad-Adenauer-Stiftung Greece and Cyprus και την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Στην εκδήλωση θα ανακοινωθεί η συνεργασία του Εργαστηρίου Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας με τον “Economist” για την εφαρμογή ενός ποιοτικού προγράμματος στον Ειδησεογραφικό Γραμματισμό σε 10 σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Η πρωτοβουλία αυτή είναι μέρος ενός παγκόσμιου προγράμματος.

Για δηλώσεις συμμετοχής: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdklHNTGI5u6o8bsmFGQvrxy9zHNtHMmBqRbcX6q1bkPb2gQA/viewform

Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

14:00 – 14:15 Χρήστος Φραγκονικολόπουλος, Καθηγητής Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ΑΠΘ, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας, «Γραμματισμος στα ΜΜΕ:Εντοπίζοντας τις ψευδείς στην εποχή της μετα-αλήθειας».

14:15 – 14:30 Νίκος Παναγιώτου, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ΑΠΘ, «Γραμματισμός στα ΜΜΕ ένα πλαίσιο συνεργασίας δημοσιογράφων και εκπαιδευτικών».

14:30 – 14:45 Γιάννης Κοτσιφός, Δημοσιογράφος, Διευθυντής της ΕΣΗΕΜ-Θ, «Γραμματισμός και Πολυφωνία στα ΜΜΕ».

14:45 – 15:00 Έφη Ανδρεάδου, Παιδαγωγός – Υποψήφια Διδάκτωρ Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ΑΠΘ, «Γραμματισμός στα ΜΜΕ: παιδαγωγικές προσεγγίσεις και εκπαιδευτικές διαστάσεις».

15:00 – 15:15 Franak Viacorka, Digital Communication Network, «Γραμματισμός στα ΜΜΕ και παραπληροφόρηση».

15:30 – 15:45 Σοφία Θεοδοσιάδου, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ΑΠΘ, «Η αξία του γραμματισμού στα ΜΜΕ στην εκπαίδευση».

15:15 – 15:30 Κωστής Δημολιός, Νηπιαγωγός, ΠΜΣ Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ΑΠΘ, «Βήματα προς τον μιντιακό εγγραμματισμό: τα ψηφιακά μέσα στο νηπιαγωγείο».

15:45 – 16:00 Emily Evans, The Economist Educational Foundation, “The Global Conversation Project”.

Scroll to Top