Ξεκινάει αύριο η 3η “Thessaloniki International Media Summer Academy 2019” του τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ

Ξεκινάει αύριο, Παρασκευή, 5 Ιουλίου, η τρίτη διεθνής, θερινή ακαδημία “Thessaloniki International Media Summer Academy 2019” του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Ο τίτλος της φετινής ακαδημίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Goethe-Institut της Θεσσαλονίκης, από τις 5 έως τις 12 Ιουλίου 2019, είναι: “New Trends in Media and Journalism: Media 4.0 – communicating, verifying and reporting the Global and Digital World.”

Διοργάνωση

Η φετινή διεθνής, θερινή ακαδημία είναι η τρίτη στη σειρά, από το 2017, και διοργανώνεται από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Έδρα Jean Monnet για τη Δημοσιογραφία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Εταίροι στην ακαδημία είναι η Ακαδημία της Deutsche Welle, το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ, το Πανεπιστήμιο Novi-Sad της Σερβίας, το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, το Κέντρο για την Παιδεία στα Μέσα και την Πληροφόρηση, το Center for Media and Information Literacy του Πανεπιστημίου Temple των ΗΠΑ, το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ινστιτούτο για την Παιδεία στα Μέσα και ο οργανισμός Proof: Media for Social Justice.

Η κοινή πρωτοβουλία συγκεντρώνει το κύρος και την εξειδίκευση γνωστών Πανεπιστημίων και Οργανισμών από την Ευρώπη, την Ασία και τις Η.Π.Α, ενώ υποστηρίζεται από οργανισμούς, εταιρείες και think tanks που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός συνόρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ιδιαίτερη υποστήριξη του Ιδρύματος Konrad Adenauer, έχουν δοθεί πλήρεις υποτροφίες σε αριστούχους Έλληνες φοιτητές, κατόπιν αξιολόγησης των αιτήσεων.

Περιγραφή

Η “Thessaloniki International Media Summer Academy 2019” εστιάζει σε τομείς όπως: η επικοινωνία, η παραπληροφόρηση, η επαλήθευση ειδήσεων, η δημοσιογραφία μέσω της χρήσης κινητών τηλεφώνων, επιδιώκοντας να παρουσιάσει και να αναλύσει τα τρέχοντα ζητήματα και τις εξελίξεις στην ακαδημαϊκή έρευνα.

Πιο συγκεκριμένα η φετινή, θερινή ακαδημία, όπου διακεκριμένοι διεθνείς επιστήμονες θα μοιραστούν την εξειδίκευσή τους -μέσω διαλέξεων, συνεργατικών σχημάτων μελέτης, δημιουργίας ψηφιακού περιεχομένου και θεωρητικών μοντέλων- επικεντρώνεται στα:

▪ New Trends in Media
▪ Fighting disinformation
▪ Mobile Journalism
▪ Media Literacy

Το πρόγραμμα της “Thessaloniki International Media Summer Academy 2019” διαρθρώνεται γύρω από τις κύριες παρουσιάσεις εξειδικευμένων επαγγελματιών στον χώρο της Δημοσιογραφίας, των Μέσων και της Επικοινωνίας, τη διαδραστική εργασία μικρών ομάδων και τις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν μείγμα μεθόδων διδασκαλίας όπως: διαλέξεις, συζητήσεις, μικρές ομάδες εργασίας, εργαστήριο πολιτικής και hands-on πρακτική. Οι συμμετέχοντες, λοιπόν, θα λαμβάνουν ενεργά μέρος σε διαδραστικά εργαστήρια, αναπτύσσοντας μελέτες περίπτωσης, αλλά και επεκτείνοντας τη μεθοδολογική γνώση τους μέσω πρακτικών εφαρμογών και μέσων των ειδικών.

Περισσότερες πληροφορίες για την “Thessaloniki International Media Summer Academy 2019” θα βρείτε:

www.joursummerschool.org
www.facebook.com/jour.summer.school

Scroll to Top