Μια φωτογραφία, πολλές ιστορίες!

Το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης διοργανώνει, στο πλαίσιο της 3ης Ελληνικής Εβδομάδας για την Παιδεία στα ΜΜΕ και σε συνεργασία με το JAJ Journalists about Journalism, το Media Literacy Institute, το Goethe-Institut Thessaloniki, το Digital Communication Network, το Konrad-Adenauer-Stiftung Greece and Cyprus και της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. το εργαστήριο “Μια φωτογραφία, πολλές ιστορίες”, για φοιτητές Δημοσιογραφίας και Παιδαγωγικών Τμημάτων*.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση των φοιτητών (Δημοσιογραφίας και Παιδαγωγικών Τμημάτων) με τον Οπτικό Γραμματισμό στα ΜΜΕ και η μεταξύ τους συνεργασία για τον σχεδιασμό αντίστοιχου προγράμματος για παιδιά. Μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων, οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν την σημαντικότητα της φωτογραφίας είδησης και το πως αυτή μπορεί να επηρεάσει το ειδησεογραφικό περιεχόμενο, οδηγώντας στην παραγωγή ειδήσεων με στόχο την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα.

Οι ομάδες των φοιτητών Δημοσιογραφίας και Παιδαγωγικών τμημάτων που θα σχηματιστούν θα κληθούν να σχεδιάσουν από κοινού, κι έπειτα από την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων τους, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά .

Το εργαστήριο θα διαρκέσει τρεις ώρες και θα υλοποιηθεί στο Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας (Εγνατίας 46), την Πέμπτη 07/11/2019, στις 18.00 – 21.00.

Για δηλώσεις συμμετοχής: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeH45Zx6dVKa2qvQjXHzm-8TALRHNwIRM6sKfGmsncxR0k0yw/viewform?fbclid=IwAR2UzX_DPFohLCEBO2R75Z3q89kc6JuGeCMIYRUqHTt0-KJSy80feIHtabM

*Το εργαστήριο απευθύνεται σε δευτεροετείς και τριτοετείς φοιτητές Δημοσιογραφίας και Παιδαγωγικών τμημάτων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις συμμετοχής.

Scroll to Top