Ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Η Ευρώπη για τη νεολαία» στον δήμο Κορδελιού – Εύοσμου

Το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Tμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Έδρα Jean Monnet για τη Δημοσιογραφία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης έχουν αναλάβει, μέσω του προγράμματος #pressEU_NextGen, την υλοποίηση μιας σειράς δράσεων, που εντάσσονται στην επικοινωνιακή καμπάνια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις επικείμενες εκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται η δεύτερη, κατά σειρά, εκδήλωση με θέμα «Η Ευρώπη για τη νεολαία», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 και ώρα 18:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Κορδελιού – Εύοσμου. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Κορδελιού- Εύοσμου, Πέτρος Σούλας.

Ομιλητές:
Μιλτιάδης Σταμπουλής, Επίκουρος Καθηγητής τμήματος Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής, ΠΑΜΑΚ.
Ηλίας Τροχίδης, Symβiosis- Συμβίωση, ΜΚΟ

Συντονιστής της συζήτησης:
Nίκος Παναγιώτου, Επίκουρος Καθηγητής τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ΑΠΘ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται για την στήριξη της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής κατάρτισης των νέων μέσω της βελτίωσης των δεξιοτήτων τους, της προώθησης της φοιτητικής κινητικότητας και της παροχής θέσεων πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες και τα προγράμματα που έχει αναπτύξει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την πραγματοποίηση των παραπάνω.

Καλούνται, λοιπόν, οι νέες/νέοι του δήμου να παρευρεθούν και να συμμετάσχουν ενεργά στη συζήτηση. Καλούνται να παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καλούνται να ενημερωθούν για την σημαντικότητα των ευρωεκλογών στις 26 Μαΐου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Scroll to Top