Εγκαίνια για το Κέντρο Έρευνας και Διάδοσης ΝΑ Ευρώπης

Με στόχο τη δημιουργία ενός Κέντρου που θα προάγει την κατάρτιση, θα δημιουργεί έρευνα, θα ενισχύει και θα εμβαθύνει στη δημοκρατία, εγκαινιάστηκε το Κέντρο Έρευνας και Διάδοσης ΝΑ Ευρώπης λίγο νωρίτερα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Ρεπορτάζ: Ελένη Σκάρπου
«Τώρα είναι η στιγμή, τώρα είναι η ώρα της Θεσσαλονίκης. Χρειαζόμαστε τις πρωτοποριακές δράσεις. Υπάρχει η αναγκαιότητα για ψηφιακή επικοινωνία. Δεν θέλουμε ένα ντετερμινιστικό για την τεχνολογία κέντρο. Θέλουμε να ενισχύσουμε την καινοτομία από νέους της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» είπε ο Νίκος Παναγιώτου, Αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ.
«Πρέπει να σκεφτούμε και να καταλάβουμε ότι όλα είναι θέμα επιλογής. Πρέπει να διαβάζουμε και δώσουμε έμφαση επιτέλους στην αργή δημοσιογραφία, την ποιοτική δημοσιογραφία, την ειρηνευτική δημοσιογραφία. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε το περιβάλλον, στο οποίο δρουν σήμερα οι δημοσιογράφοι» είπε ο Χρήστος Φραγκονικολόπουλος, Καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ.


Οι δυο τους αποτελούν τον βασικό και ουσιαστικό πυρήνα του Κέντρου Έρευνας και μέσα από το εργαστήριο πραγματοποιούν όνειρα μαζί με φοιτητές και ανθρώπους που αγαπούν τη δημιουργία, την καινοτομία, τη νέα πραγματικότητα.
Τις ευχές της και την στήριξη της εκπροσωπώντας το πρωθυπουργικό γραφείο, εξέφρασε η Μαρία Αντωνίου, η οποία και παρακολούθησε τις απευθείας συνδέσεις και τις ομιλίες για νεοσύστατο Κέντρο Έρευνας και Διάδοσης ΝΑ Ευρώπης, που θα έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: GRTimes.gr

Scroll to Top