Ανθρώπινο δυναμικό

Είμαστε μια υψηλά καταρτισμένη και εξειδικευμένη ομάδα καθηγητών, ερευνητών και φοιτητών του Τμήματος Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που ασχολείται με τη μελέτη, την έρευνα και την εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων στη δημοσιογραφία. Ειδικότερα, τα γνωστικά αντικείμενα της ομάδας μας προέρχονται από μια πλούσια δεξαμενή θεμάτων, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ειρηνευτική δημοσιογραφία, τη διαχείριση κρίσεων, την ευρωπαϊκή δημοσιογραφία, τον γραμματισμό στα μέσα, την ετερότητα στα μέσα επικοινωνίας.


Καθηγητές

Νίκος Παναγιώτου

Ο Νίκος Παναγιώτου είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διευθυντής του «Εργαστηρίου Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας»  από το 2019. Υπήρξε υπότροφος του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών (Chevening Scholar of the Foreign and Commonwealth Office UK), υπότροφος της Google,  των Πανεπιστημίων Universidade Fernando Pessoa (Πορτογαλία), RCAP Scholar του APU University (Ιαπωνία), του Beijing Foreign Studies University  καθώς και διακρατικών υποτροφιών. Έχει σημαντικό ερευνητικό έργο, με το πλέον ξεχωριστό αυτό  που χρηματοδοτεί η Google (Digital News Initiaves).  Είναι  επιστημονικά και οργανωτικά υπεύθυνος του “Thessaloniki International Media Summer Academy” και Διευθυντής του “Digital Communication Network SouthEast Europe Hub”, μία κοινοπραξία του ΑΠΘ, του Digital Communication Network, ΜΚΟ, ιδιωτικών και δημόσιων φορέων και εταιριών που εργάζονται στα πεδία της ψηφιακής επικοινωνίας, εκστρατειών κοινωνικού αντικτύπου, τεχνολογίας και καινοτομίας.


Χρήστος Φραγκονικολόπουλος

Ο Χρήστος Φραγκονικολόπουλος είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος της Έδρας Jean Monnet με γνωστικό αντικείμενο τη «Δημοσιογραφία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης». Σπούδασε «Πολιτική και Διακυβέρνηση» και πήρε το διδακτορικό του στις «Διεθνείς Σχέσεις» από το Πανεπιστήμιο του Κεντ στο Καντέρμπουρυ (Ηνωμένο Βασίλειο). Από το 2016-2019 διετέλεσε Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές» του ΕΑΠ και από το 2018 έως σήμερα είναι Διευθυντής του αγγλόφωνου Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Digital Media, Communication and Journalism” στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, ΑΠΘ. Είναι ιδρυτής του Εργαστηρίου Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας και Διευθυντής του από 2012-2019.


Scroll to Top