Ανακοίνωση Webinar: “Vaccines as an instrument of influence”

To DCN SEE Hub, το Digital Communication Network και το World Learning διοργανώνουν το webinar «Vaccines as an instrument of influence» το οποίο θα διεξαχθεί στις 22 Απριλίου του 2021, στις 17:00 μ.μ. (Ώρα Ελλάδας), με τη μορφή στρογγυλής τράπεζας-παρουσίασης των αποτελεσμάτων του project «Fake News Hunters» και του DFR Lab Atlantic Council.

Συντονιστές θα είναι οι:

  • επικεφαλής του DCN Global και Αν. Καθηγητή του Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, ΑΠΘ, κύριος Νίκος Παναγιώτου,
  • Και ο κύριος Χρήστος Φραγκονικολόπουλος, κάτοχος της Έδρας Jean Monnet με γνωστικό αντικείμενο τη «Δημοσιογραφία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης», και Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πέρα από τον αγώνα γιατρών και νοσηλευτών εν μέσω πανδημίας, συνεχίζεται επίσης και η μάχη επικράτησης για τα εμβόλια που έχουν κατασκευαστεί κατά του COVID-19. Η Ρωσία και η Κίνα λοιπόν, προωθούν ενεργά τα αντίστοιχα εμβόλια τους στο εξωτερικό μέσω κρατικά χρηματοδοτημένων συμφωνιών και διπλωματικών κινήσεων. Διαπιστώθηκε όμως, ότι από πλευράς της Ρωσίας υπάρχει μία διαρκής προσπάθεια για την προβολή αρνητικών αφηγημάτων σχετικά με τα δυτικά εμβόλια σε μία προσπάθεια να κλονιστεί η εμπιστοσύνη του κόσμου και να υπονομευθεί η θετική εικόνα των κινεζικών εμβολίων. Την ίδια στιγμή ωστόσο, η χώρα αυτή επιδιώκει να αναδεικνύεται ο ρόλος της ως καλοπροαίρετης ηγέτριας δύναμης που καταπολεμά τον COVID-19 σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στη συζήτηση αυτή ομιλητές θα είναι οι:

-Esteban Ponce de León, Research Assistant at the Atlantic Council’s Digital Forensic Research Lab (DFRLab), Colombia

-Zarine Kharazian, Associate Editor with the Digital Forensic Research Lab,Washington DC

-Givi Gigitashvili, open-source analyst and digital researcher, Digital Forensic Research Lab, Georgia

-Erasmia Tsipou, DCN Board Member, Fake News Hunters, Greece

-Ciprian Cucu, Disinformation expert with Forum Apulum, Fake News Hunters, Romania

Μπορείτε να εγγραφείτε εδώ: https://bit.ly/31Nf3mU

Scroll to Top