Ανακοίνωση Webinar «Sourcing in Investigative Journalism: how to build strategic connections during a global pandemic»

To DCN SEE Hub, το Digital Communication Network και το World Learning διοργανώνουν το webinar «Sourcing in Investigative Journalism: how to build strategic connections during a global pandemic» το οποίο θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου του 2021, στις 17:30 μ.μ. (Ώρα Ελλάδας).

Το εν λόγω webinar καταπιάνεται με την εύρεση και εξακρίβωση πηγών πληροφοριών στην ερευνητική δημοσιογραφία, καθώς επίσης με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προκύπτουν όσον αφορά στον εντοπισμό και την διατήρηση πηγών στην ψηφιακή εποχή. Πιο συγκεκριμένα, θα εστιάσει σε μία πρόσφατη έρευνα, το Project Δημοσιογραφικής έρευνας πάνω στο Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά, «Ο Άνθρωπος του Marlboro: Ο εκπρόσωπος της Philip Morris στη Μπουρκίνα Φάσο είναι ένας γνωστός λαθρέμπορος τσιγάρων», ένα σημαντικό ερευνητικό εγχείρημα που εξέτασε το λαθρεμπόριο και τις παράνομες χρηματοοικονομικές συναλλαγές στην Αφρική, αλλά και τη συμπεριφορά μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών στην ήπειρο.

Με αφορμή αυτήν την έρευνα, στο επίκεντρο έρχονται θέματα όπως το πώς αναλύουμε στρατηγικά διάφορα ιδρύματα και οργανισμούς για να δημιουργήσουμε επαφές, ποιες τακτικές πρέπει να χρησιμοποιούμε για την προσέγγιση διαφορετικών πηγών, και με ποιον τρόπο συντελείται η διαχείριση των ζητημάτων ασφαλείας.

Τη συζήτηση αυτή συντονίζει ο επικεφαλής του DCN Global και Αν. Καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, ΑΠΘ, κύριος Νίκος Παναγιώτου, ενώ ομιλητές θα είναι οι:

-Aisha Kehoe Down, Investigative Journalist, OCCRP, Jordan

-James Wright, Investigative Editor, OCCRP, USA

Μπορείτε να εγγραφείτε εδώ: https://bit.ly/3gG1bnq

Scroll to Top