Ανακοίνωση webinar «Public Health or Digital Liberties?»

Τo Digital Communication Network, το Institute of Innovative Governance, και η Ένωση East Center and Social-Strategic Researches and Analytical Investigations Public Union διοργανώνουν το webinar «Public Health or Digital Liberties?:Citizens’ tracking during and after COVID-19: implications for democracy in Eastern Partnership countries» το οποίο θα διεξαχθεί στις 10 Ιουνίου του 2021, στις 18:00 μ.μ. (Ώρα Ελλάδας).

Το εν λόγω event θα εστιάσει στο πώς οι κυβερνήσεις και άλλοι δρώντες επιστράτευσαν βιομετρικές και άλλες ειδικού τύπου εφαρμογές ελέγχου (π.χ. το online tracking, συστήματα παρακολούθησης με θερμογραφικές κάμερες που εξυπηρετούσαν στην ανίχνευση πιθανών φορέων του ιού σε δημόσιους χώρους) ως μέσο διαχείρισης της πανδημίας.

Πέρα από τις προκλήσεις που αναδύθηκαν διεθνώς στον τομέα της υγείας, τα παραπάνω μέτρα μεταξύ άλλων ποιές επιπτώσεις επέφεραν όσον αφορά στη δημοκρατία και στα δικαιώματα των ανθρώπων στον ψηφιακό κόσμο εφόσον εν προκειμένω διακυβευόταν και ως θέμα τόσο η ιδιωτικότητα όσο και η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των ατόμων;

Για την συμμετοχή σας σε αυτό το event, μπορείτε να εγγραφείτε εδώ: https://bit.ly/3uV46f7

Scroll to Top