Ανακοίνωση: Webinar «Mapping and Combatting Chinese disinformation and malign influences in Europe»

To DCN SE Hub, το Digital Communication Network και το World Learning διοργανώνουν το webinar «Mapping and Combatting Chinese disinformation and malign influences in Europe», με συντονιστή τον Νίκο Παναγιώτου, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Α.Π.Θ., το οποίο θα λάβει χώρα στις 23 Ιουνίου του 2020 στις 17:30 μ.μ. (Ώρα Ελλάδας).

Η πανδημία έβλαψε την εικόνα της Κίνας σε όλο τον κόσμο. Έπειτα από το ξέσπασμα του COVID-19, η χώρα δοκίμασε όσον αφορά την εξωτερική της προπαγάνδα, να περιορίσει τις ζημιές που προκάλεσε σε επικοινωνιακό επίπεδο η στρατολόγηση ελεγχόμενων μέσων, digital influencers και η χρήση αντίστοιχου υλικού στα social media. Ωστόσο, παρόλο που στην αρχή η προπαγάνδα του Πεκίνου επικεντρώθηκε στην ανατροπή της άσκησης διεθνούς κριτικής για την εγχώρια αντίδραση που επικράτησε, σύντομα υιοθέτησε μια επιθετική προσέγγιση προωθώντας την παραπληροφόρηση σχετικά με την προέλευση του ιού στην προσπάθειά της να αντικρούσει τις απαντήσεις άλλων χωρών. Η συζήτηση λοιπόν, θα εστιάσει στις κακόβουλες επιρροές που μεταστοιχειώνονται σε ψευδείς ειδήσεις, σε θεωρίες συνωμοσίας και αναλήθειες που σχετίζονται με τον COVID-19.

Oμιλητές εδώ θα είναι οι:

Shawn Powers, USAGM’s Chief Strategy Officer

Ivana Karaskova, Founder and Coordinator of ChinfluenCE, and China Observers in Central and Eastern Europe (CHOICE)

Bill Murad, from U.S. Embassy in Athens

Franak Viacorka from Digital Communication Network

Για την εγγραφή σας ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZwpde-srjgtE93SaTD3j4HIPzAIxmEKHpWC

Scroll to Top