Ανακοίνωση webinar: «Africa: Is Social Media Friend or Foe of Democracy?»

Tο DCN SEE Hub, το Digital Communication Network και το World Learning διοργανώνουν το webinar «Africa: Is Social Media Friend or Foe of Democracy?» το οποίο θα διεξαχθεί μέσω Zoom στις 10 Μαρτίου του 2021, στις 17:00 (Ώρα Ελλάδας), με συντονιστή τον Αναπληρωτή Καθηγητή, Νίκο Παναγιώτου, του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ ΑΠΘ,  και επικεφαλής του DCN Global.

Η σημασία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως παράγοντες αλλαγής δεν μπορεί να αγνοηθεί. Λόγω της δημοτικότητάς τους, τα social media διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στη δημοκρατία και στον εκδημοκρατισμό, αφού μπορούν από τη μία να επιφέρουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, αλλά από την άλλη μπορούν να ανατροφοδοτήσουν καταστάσεις με περαιτέρω πόλωση. Τί συμβαίνει ωστόσο, με την παραπληροφόρηση, τις ψευδείς ειδήσεις και την προπαγάνδα, και ειδικά σε αναπτυσσόμενες χώρες όπως π.χ. η Αφρική;

Σκοπός αυτού του event είναι να διερευνηθούν πώς μπορούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να επηρεάσουν τη δημοκρατία στην Αφρική εστιάζοντας στις διαφορές και τις ομοιότητες σε σχέση με άλλα μέρη του κόσμου. Στο επίκεντρο της συζήτησης θα είναι λοιπόν, μεταξύ άλλων και ο ρόλος των social media στην εξάπλωση της παραπληροφόρησης και το πώς μπορούν να προωθήσουν ή να μεταβάλουν την εμπλοκή του πολίτη σε δημοκρατικές διαδικασίες.

Ομιλητές:

-Aurra Nicole Kawanzaruwa, Executive Director | AfriDigital Private Limited

-Haruna Kanaabi, journalist | Union of African Journalists in Egypt, Thompson Foundation of the United Kingdom.

-Admire Kudita, multimedia journalist | Zimbabwe.

Για την εγγραφή σας, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:: http://bit.ly/3qqVqLC

Scroll to Top