Διεθνές διαδικτυακό συνέδριο: “Επιλύοντας ψηφιακά τα προβλήματα: Η επόμενη μέρα μετά την COVID-19”

To Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Ψηφιακή Επικοινωνία (Digital Communication Network Southeast Europe Hub – DCN-SEE) διοργανώνει μαζί με το World Learning το διεθνές διαδικτυακό συνέδριο «Επιλύοντας ψηφιακά τα προβλήματα: Η επόμενη μέρα μετά την COVID-19» την Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 16:00.

Τα ψηφιακά εργαλεία μπορούν να ενισχύσουν την επικοινωνία και να αποτελέσουν ένα χώρο για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Η πρόσφατη πανδημία μας οδήγησε να συλλογιστούμε εκ νέου ότι η επικοινωνία που βασίζεται σε πραγματικά κι όχι σε ψευδή γεγονότα υπήρξε από πάντα το θεμέλιο της υγιούς καθημερινής ζωής και της λήψης ορθών πολιτικών αποφάσεων. Τους τελευταίους μήνες πολλοί είναι οι τομείς  που έχουν επηρεαστεί σοβαρά, πτυχές των οποίων επιζητούν την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.

Προσωπικότητες από όλο τον κόσμο θα οριοθετήσουν τις προκλήσεις που έχουν ανακύψει και θα αναδείξουν τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι ψηφιακές τεχνολογίες στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και στην πρόοδο των κοινωνιών.

Οι θεματικές που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου είναι:

  1. Δημοκρατία και κοινωνική συμμετοχή
  2. Αλήθεια και παραπληροφόρηση
  3. Προσωπικά δεδομένα και επιτήρηση

Για εγγραφές και το πρόγραμμα επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου https://troubleshooting.digital/.

Γλώσσα εργασίας: Αγγλική

Το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Ψηφιακή Επικοινωνία

Το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Ψηφιακή Επικοινωνία αποτελεί καινοτόμα σύμπραξη του Διεθνούς Δικτύου Επικοινωνίας Digital Communication Network με το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από το Atlantic Council και το Facebook. Με κύριους άξονες λειτουργίας την εκπαίδευση, έρευνα και καινοτομία, το Κέντρο έχει ως στόχο τη δημιουργία εργαλείων και τεχνογνωσίας στον τομέα της ψηφιακής επικοινωνίας.  Το Κέντρο αναπτύσσει δράσεις έρευνας ii) εξειδικευμένης εκπαίδευσης iii) ενίσχυση της καινοτομίας.

Scroll to Top